Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


17. Hallowe en

2008.02.27

- Longbottom - reccsent McGalagony éles hangja a griffendélesek mögött, akik a bebocsátásra vártak a Hallowe'eni lakomára. - Hogy néz ki? Minek van alufóliával körbetekerve?

- Én.. Mogyorós nugátnak öltöztem tanárnő. De nem fog elszakadni a fólia tanárnő... Hermione megbűvölte.

- Miss Granger megbűvölte? Nos, akkor nem bánom - felelte a házvezető. Piton csak most vette jobban szemügyre az átváltoztatástan tanárnőt, aki földet söprő, kék-fehér középkori ruhában volt. Elég volt egy pillantást vetnie a kis címerre, és máris tudta, hogy Hestia McArrannak öltözött. Mi mást is várhatott volna Minervától, mint egy középkori híres skót boszorkányt?

Unottan átvette a kaszáját a másik kezébe, hogy megvakarja az orrát, amikor megjelent Ron Supermannek öltözve. A hungarocellszerű anyag, ami a jelmez tartozéka volt, izmos látszatúvá tette a nyeszlett, magas fiú mellkasát.

Hamarosan kinyílt az ajtó, és bevonulhattak. A tanári asztal közepén már ott trónolt Dumbledore professzor, fehér bolyhos nyuszi jelmezben. Az arca előtt csak akkora lyukat vágtak, hogy a kerek nyíláson a szája (természetesen a bajszával és szakállával együtt) és a szeme kilátszódjon. Mellette Hagrid ült, és senkit sem lepett meg a sárkány jelmeze.

Hamarosan befutott Parvati és Lavander, és mindketten úgy néztek ki, mintha egy mesekönyvből vágták volna ki őket. Végül az egyikőjük tündérnek, a másik balerinának öltözött.

Seamus Harry egyik könyvéből másolt magának egy Zorró jelmezt, de valószínűleg valamit elnézhetett, ugyanis a mellkasán Z helyett N betű volt.

Hermione is hamarosan megjelent, és leült Ron mellé - egy piros, testhez simuló, fényes, rövid ruha volt rajta, és egy kis kosárkát cipelt. Piroskának öltözött. És minden fiú a környéken a dekoltázsán tartotta a szemét.

Piton ökle akaratlanul is összeszorult, amikor Ron odahajolt Hermionéhez, és szájon csókolta. Maga is tudta, hogy a lány sokkal többet is tervezett az estére, és nem akarta elrontani a terveit, de nem tudta megállni. Hátrahajtotta a csuklyáját, és felvette a padnak támasztott kaszáját, majd Harry és Ginny háta mögött fenéken bökte vele Ront, aki akkorát ugrott, hogy egy egész tál levest lerántott, és kettejükre öntötte. Elégedett mosollyal visszatámasztotta a kaszát. Bár Hermione egy mozdulattal rendet tett, a romantikus percek egy időre véget értek.

Amikor az étkezés utolsó fogása, a különleges töklámpás és denevér alakú gumicukrok is eltűntek az asztalról, Dumbledore szólásra emelkedett:

- Megkérnék mindenkit, hogy álljon fel, és sétáljon körbe a teremben, hogy kiválaszthassuk a legjobb jelmezt!

Piton úgy intézte, hogy közvetlenül Hermione mögé sorolhasson be, és a lány hátsójának ringásában gyönyörködhessen. Hamarosan megindultak a többiek is - a Mardekár asztalánál Draco vámpírnak, Crak és Monstro denevérnek öltözött. Olívia McGalagony viszont láthatóan Dorothy volt az Óz a nagy varázslóból, és felháborítóan rövid miniszoknya volt rajta. Ugyanakkor el kellett ismernie, hogy a kora ellenére formás lábai vannak. De mivel nem akarta a teljes estéjét a tanárnő társaságában tölteni, inkább elfordította fejét, és az egyetlen DNS-be tekeredett Hollóhátasok kínlódását figyelte. Bár sokkal szívesebben vette volna, ha a mardekárosok hasonlóan gubancolódnak bele a hóhér kötelébe.

- Azt hiszem - szólalt meg Dumbledore - idén a fődíjat a Hollóhát DNS formációja nyerte! Megkérhetném az egyik nukleinsavat, hogy szakadjon ki, és vegye át a díjat?

Az egyik prefektus nagy nehezen kivergődött a gubancból, és az igazgatóhoz ment, aki egy nagy bevásárlótáskára való gumicukrot nyújtott át neki.

- Osszátok el igazságosan, fogyasszátok egészséggel! - mondta a szakállas nyuszi mosolyogva. - És most hadd mutassam be nektek a mai este vendégeit: A kék paradicsom együttest!

A színpadon kék ruhába öltözött boszorkányok és varázslók jelentek meg, és hangolni kezdték furcsa zeneszerszámaikat.

Piton pedig araszolni kezdett, ugyanis Romilda Vain becélozta magának. Szerencsétlenségére azonban egyenesen nekihátrált Lavandernek, aki minden további nélkül magával rángatta táncolni.

Piton nem volt hajlandó letenni a kaszáját, és egy párszor "véletlenül" rálépett a lány lábára is, így viszonylag hamar megszabadult. Elégedetten visszasétált az egyik asztalhoz, és leült Dean mellé.

- Na milyen volt? - kérdezte kaján vigyorral.

- Mesés. Ez volt életem csúcspontja. Most megyek és megölöm magam, mert mindent a csúcson kell abbahagyni, nem?

Dean jóízűen nevetett, Piton pillantása pedig a táncparkettre tévedt, és hirtelen nagyon erős kísértést érzett, hogy valóban levesse magát az asztronómia toronyból. Épp az asztal előtt andalgott el Ron és Hermione, szorosan összesimulva. Ha a Weasley gyerek nem lett volna a barátja - vagy ha nem is igazán barát, még mindig az egyik legközelebbi ahhoz, amit valaha magáénak mondhatott - gondolkodás nélkül a hátába vágta volna a kaszáját. Vagy ha nem is a hátába, de egész biztosan elgáncsolta volna.

Magában azt kívánta, bár inkább Olívia McGalagonnyal kellene táncolnia (bármilyen rémes is) csak ezt ne látta volna. Kívánsága hamarosan valóra vált, ugyanis megjelent a sötét varázslatok kivédése tanárnő - Dean hamarabb észrevehette, hogy közeledik, mert egy fél pillanattal azelőtt, hogy odaért volna, bejelentette, hogy sürgősen vissza kell kérnie Neville-től a kviddics-könyvet, amit odaadott neki. Így Piton egyedül maradt a tanárnővel, és aligha volt választási lehetősége.

Hamarosan ismét a táncparketten találta magát, és világfájdalmas képpel figyelte, ahogy elkeringőzik mellettük Dumbledore és Pomona, aki aznapra virágnak öltözött. Amikor a szám véget ért, sikertelenül próbált meglépni, és kétségbeesésében már az Olívia háta mögött álló igazgatónak adott le jeleket, hogy kérje le tőle ragaszkodó partnernőjét. Dumbledore elkapta a tekintetét, és rámosolygott, de otthagyta.

Piton elhatározta, hogy ezért egyszer megfojtja. Vagy bezárja egy terembe két napra édesség nélkül. És a titkos citrompor készletét is megsemmisíti.

A harmadik tánc után kijelentette, hogy kénytelen elmenni WC-re, és hamarosan eltűnt. A mellékhelyiségben nem ő volt az egyetlen. Úgy tűnt, Neville is úgy döntött, hogy egy lehajtott WC ülőke tetején unatkozva kívánja eltölteni azt az időt, míg a hálótermekbe visszamehetnek.

- Öregem... gondolom neked is eleged van...

- Igen - felelte Piton. - Kénytelen voltam három számot végigtáncolni Olívia McGalagonnyal.

Neville keserűen elmosolyodott.

- Téged sem irigyellek. Én meg Parvati elől jöttem ide, ugyanis véletlenül felgyújtottam a ruháját, és nagyon dühös rám. Egy pillanatig azt hittem, ki akarja kaparni a szememet.

Piton egy pillanatra felidézte a sikítozó lány képét, és ahogy Neville utolsó kétségbeesésében leöntötte egy nagy üveg vajsörrel, hogy eloltsa... Idő közben Parvati persze eltűntette a nyomokat a ruhájáról, de a tűznek köszönhetően a szoknyája megrövidült - nagyon - és a fiúk szinte verekednek érte, hogy vele táncolhassanak. Lavander legnagyobb bosszúságára.

- Én a helyedben nem tartanék Parvatitól. Lavendertől viszont annál inkább.

Mielőtt azonban kifejthette volna, hogy miért így vélekedik, a mellettük lévő WC-csészében felbukkant Myrtle.

- Oh, sziasztok - mondta cseppet sem sírós hangon. - Nagyon csinos a jelmezed - lebegett oda Piton mellé, és megpróbálta a vállára hajtani a fejét. - Nincs kedved táncolni velem?

Pitonnak nem volt, és épp ezért sietve elhagyta a mosdót. Ha már választania kell két szörnyűség közül, inkább olyasvalakivel táncol, aki nem hideg, mint a jég, és nem a bűzzáró kanyarban lakik egy WC-ben. Még akkor is, ha majdnem nyolcvan éves, és előszeretettel csipkedi a hátsóját.

Amikor visszaért a terembe Hermionét - elég idegesnek tűnt - a puncsostál mellett találta, míg Ron udvariasan próbált szabadulni Lavendertől Parvatitól és Padmától, akik ragaszkodtak hozzá, hogy egy részletes meccselemzést tartson nekik. A fiú láthatóan egyre kevésbé küszködött a rajongói ellen - enyhe kifejezés lenne ugyanis azt mondani, hogy nem volt épp a parkett ördöge, és nem is nagyon kívánkozott vissza.

Alighogy Piton belépett a terembe, Olívia McGalagony azonnal kiszúrta magának, és elindult feléje. Piton utolsó kétségbeesésében megragadta a legközelebbi lány kezét, aki történetesen Hermione volt.

- Miss Granger, el sem tudom mondani, mennyire örülök, hogy megtisztel egy tánccal - mondta ünnepélyesen, és elvezette az eleinte enyhén tiltakozó Hermionét. Amikor azonban a griffendéles lány látta, hogy Ron észre sem veszi eltűnését, sértődötten hátat fordított neki, és követte Pitont a táncoló párok közé.

Perselus úgy érezte, hogy a torkában dobog a szíve. A térde enyhén remegett, és nagyon örült neki, hogy a jelmeze elfedi ezt az apróságot. Belenézett a lány szemébe, és ő is teljesen elvörösödött. Megfogta Hermione kezét, a balját a lány csípőjére tette, és ahogy megszólalt a zene, szabályosan keringőzni kezdtek a többi párral együtt. Szinte tapintani lehetett kettejük között a feszültséget. A volt bájitaltanár úgy érezte, hogy a lány ruhája olyan forró, hogy szinte lyukat éget a kezébe. Nem szóltak semmit, de Pitonnak egyre inkább nehezére esett normálisan lélegezni. Minden egyes mozdulatnál, amikor közelebb, vagy távolabb kerültek egymástól szinte elakadt a lélegzete, és olyan hevesen dobogott a szíve, hogy biztos volt benne, mindenki hallja körülötte.

Hermione leszegte a fejét, és a lépéseire koncentrált, hogy ne kelljen a partnere szemébe néznie, de valahányszor közelebb kerültek egymáshoz, Piton hallotta, hogy neki is elakad a lélegzete.

Perselus nem tudott volna elképzelni semmit aznap este, ami egyszerre lett volna nagyobb szenvedés vagy nagyobb öröm. Azt kívánta, hogy a szám sose érjen véget, és ne kelljen levennie kezét a tündér derekáról, de szeretett volna elfutni, leülni, hogy ne remegjenek a lábai.

Hamarosan azonban észrevette, hogy Olívia ott áll Hermione mögött, és épp azon van, hogy lekérje. Az agya tompa és zsibbadt volt, és fogalma sem volt, mit tegyen. Hirtelen ötlettől vezérelve magához rántotta a lányt, és megcsókolta.

Finoman s gyengéden játszott az ajkaival és a nyelvével Hermione száján, aki egy pillanatig a döbbenettől mozdulatlanul állt, de lassan kinyitotta a száját. Piton óvatosan végigsimította a nyelvével a lány ajkait, és lassan, minden apró felületet felfedezve haladt befelé. A nyelvével végigtapogatta a lány ínyét, a fogait, és rátalált a nyelvére. Hamarosan vad táncba kezdett, és Hermione a volt tanára hajába fúrta a két kezét, és viszonozta a csókot.

Piton egy pillanatra azt hitte, megszűnik a világ körülötte. Az egész teste egyetlen érzésre koncentrált, és semmi nem létezett körülötte, semmi csak a forró, bizsergő vágy, ami szétáradt benne. Nemsokára azonban mindkettejüknek levegőre volt szüksége, és zihálva szétváltak.

Hermione ijedt volt, és zavart.

- Sajnálom - mondta Perselus. - Ez volt életem legjobb csókja, de nem szabadott volna. Tudom, hogy Ronnal jársz, nem akartalak zavarba hozni. - Olívia idő közben visszavonult a tanári asztalhoz. - Csak... megláttam,hogy Olívia McGalagony már megint engem kerülget... és... te meg gyönyörű vagy és okos, és itt voltál egy karnyújtásra, és nem tudtam másra gondolni, csak rád, és valahogy zsibbadt volt az agyam, mióta táncolni kezdtünk, és... Ha Ron meglátta, mondd neki nyugodtan, hogy csak tettetted Olívia miatt, nem akarom, hogy emiatt...

Piton nem is tudta, mit mond. Egyszerre túl sok mindent érzett és gondolt ahhoz, hogy akár egy töredékét is megossza Hermionéval, de a lány hamar kezdett magához térni zavarából.

- Rendben - mondta kedvesen, majd egy hatalmas pofont adott Pitonnak, és elviharzott. A bájitaltanár csodálkozva nézett utána, és kezdte megérteni, hogy a szerelmes fiúk miért olyan ostobák mindig. Ilyen zsibbadt aggyal képtelenség gondolkodni. Pláne a nők észjárásával.

Álmodozón az arcára szorította a tenyerét, és megindult a pad felé. Szinte égett a bőre a tenyere alatt, de nem a pofon miatt. Hanem mert még mindig érezni vélte Hermione keze nyomát.

Via azonban meglátta a tánc végét az asztalnál, és újult lelkesedéssel vette célba Perselust. A volt tanár egyedül azért nem átkozta még meg a boszorkányt, mert volt benne annyi, hogy nem zavarta őket csókolózás közben. Hermione visszament Ron mellé, aki láthatóan semmit nem vett észre az egészből. Sőt, mostanra kitűnően szórakozott a három lánnyal, és vicces anekdotákat mesélt nekik.

Hermione és Piton pillantása egy másodpercre találkozott. A lány elpirult, és elfordította a tekintetét, míg Perselus becélozta Seamust.

- Na figyelj Finnigan- kezdte hadarva. - Megírtad már az éretlen növények hatásáról szóló bájitaltan esszédet?

- Még nem – felelte. - De az piszok nehéz, több napig is eltart, mire összeszedem az anyag...

- Figyelj, kérd fel egyszer Olívia McGalagonyt táncolni, és jövő hónapban minden bájitaltan esszédet megírom helyetted!

A szőke fiú gyanakodva nézett rá.

- Ez komoly?

- Igen, az! - mondta sürgetően. - Miért, hazudtam én már neked valaha?

- Nem.. ez igaz, de... - Piton olyan pillantást küldött felé, amitől, ha még mindig tanár lett volna, egy egész osztályra való elsős elsírta volna magát.

- Rendben, már megyek is!

Perselus elégedetten figyelte, ahogy a tanárnő róla megfeledkezve, vidáman cseverészve Seamusszal indul meg a táncparkett felé. Szegény gyerek... Éjfél előtt nem szabadul.

Perselus magában elhatározta, hogy ha végre felmehet a szobájába, védőbűbájt tesz az ágya köré, nehogy Seamusnak eszébe jusson egyik éjjel megfojtani ezért az aljas húzásáért.

Idő közben Ron és Hermione ismét táncolni kezdtek, de a lány feszült volt és ingerült. Perselus sejtette, hogy ehhez az ő csókjuknak, és Ron vidám társaságának is köze van. A lány hamarosan otthagyta a barátját a táncparketten, és ha olyan messziről Piton jól látta, akkor kijelentette, hogy fáj a feje, és elmegy aludni.

Piton elégedetten mosolygott magában. Hermione mégsem tölti az éjszakát Ron karjaiban, és ő is kapott egy csodálatos csókot. Azt a pofont pedig megérné még egyszer. Bármikor.

Elégedettsége azonban nem tartott sokáig, ugyanis Lavander hamarosam megjelent a háta mögött. Ő Ronnal ellentétben látta mi történt a táncparketten, és bár a csók és pofon teljesen hidegen hagyta, nehezményezte, hogy míg vele táncolt a volt bájitaltanár, állandóan a lábára lépett, oldalba vágta a kaszájával, addig Hermione oldalán a legjobb táncos volt, és a kaszájához sem ragaszkodott. Nemtetszésének nyomatékot adandó hátulról fejbe vágta Perselust egy üveggel.

Piton csak annyit érzett, hogy hátulról nekicsapódik valami a fejének, és elsötétült előtte a világ.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.